Na našem Youtube už teď můžete najít nové koktejl video. Tentokrát jsme se si pohráli s klasickým koktejlem z 19. století – Old fashioned. Jednoduchý koktejl, který obsahuje pouze whiskey, aromatické bitters, kapku cukru a pomerančovou kůru.
Tentokrát jsme při přípravě použili i udící pistoli, takže chuť byla lehce nakouřená a vizuální efekt byl úžasný, však můžete posoudit sami 🙂
KLASICKÝ WHISKEY KOKTEJL Z 19. STOLETÍ, který je ve světě stále velmi populární. U nás, v ČR, je bohužel docela málo znám. To je obrovská škoda, protože i přes svou jednoduchou přípravu se jedná o komplexní a výborný koktejl.
Přikládám i videorecept
Recept:50 ml Vaší oblíbené whiskey (nejlépe bourbon, či rye)
2 střiky Angostura bitters
1 kostka cukru nebo lžička cukrového sirupu* (podle chuti)
POSTUP S KOSTKOVÝM CUKREM:
Vložíme kostku cukru do whiskey sklenice, zastříkneme ji Angostura bitters. Rozdrtíme ji pomocí paličky/tloučku
Přilijeme whiskey a led
Mícháme, dokud koktejl nebude vychlazený a zředěný cca 30 sekund (ochutnávejte během procesu, ať víte, jak moc zředěný Old Fashioned máte rádi)
Můžete zastříknout kůrou z pomeranče a pak už máte hotovo!
POSTUP S CUKROVÝM SIRUPEM:
Všechny ingredience dáme dohromady spolu s ledem.
Mícháme, dokud koktejl nebude vychlazený a zředěný cca 30 sekund (ochutnávejte během procesu, ať víte, jak moc zředěný Old Fashioned máte rádi)
Můžete zastříknout kůrou z pomeranče a pak už máte hotovo!
*Cukrový sirup:Zvážíme si cukr a zalijeme ho stejnou hmotností vroucí vody. Rozmícháme, dokud není sirup čirý.
Zkuste oba dva postupy. Každý bude chutnat jinak, jelikož v první variantě se cukr bude rozpouštět při popíjení a chuť drinku se bude vyvíjet, zatímco v variantě druhé máte již drink hotový a chutnat bude stejně.
Variací na Old Fashioned je samozřejmě nespočetné množství, ale klasika je pouze jedna
Jakou variantu preferujete?